Natuurlijke remedie voor hielkloven.

Hielkloven zijn een veel voorkomend probleem bij zowel mannen als vrouwen. Ze zien er niet mooi uit en kunnen ook bijzonder pijnlijk zijn wanneer er diepe barsten of scheuren ontstaan. Soms bestaat zelfs de mogelijkheid dat ze gaan bloeden of ontsteken.

Hieronder bespreken we de oorzaken van hielkloven en de daarbij passende natuurlijke remedies.

Het ontstaan van hielkloven

Hielkloven zijn meestal een gevolg van uitdroging. De huid houdt geen vocht meer vast en is minder elastisch, soms zelfs stug. Hierdoor is de huid op de hielen niet meer in staat het gewicht van het lichaam op te vangen. Dit kan uiteindelijk leiden tot scheurvorming. Oorzaken die het risico op hielkloven verhogen zijn het dragen van te nauwe schoenen, het dragen van schoenen met een open hak, een staand beroep, ouderdom, diabetes, obesitas, problemen met de schildklier en een tekort aan bepaalde vitaminen en mineralen.

Wat kan je eraan doen?

Er zijn verschillende natuurlijke middelen voorhanden om hielkloven te genezen. Kokosolie, olijfolie, bijenwas, lanoline en vitamine E geven binnen enkele dagen zichtbaar resultaat. Indien er sprake is van diepe hielkloven, behandel de huid dan bij voorkeur met een combinatie van natuurlijke vitamine E en plantaardige glycerine. Hieronder wordt dieper ingegaan op de heilzame werking van deze remedie.

Plantaardige glycerine en natuurlijke vitamine E

hielkloven

Plantaardige glycerine wordt gemaakt van oliën en vetten van plantaardige ingrediënten, voornamelijk kokosolie, palmolie of soja. In de cosmetica wordt deze vloeistof gebruikt als vocht aantrekkend of vocht inbrengend middel. Indien glycerine op de huid wordt aangebracht in combinatie met water of olie, is het in staat vocht vast te houden en de huid te beschermen tegen uitdroging.

Vitamine E is een krachtig antioxidant en beschermt het lichaam tegen veroudering en beschadiging. Bovendien bevordert deze vitamine het genezingsproces van de huid.

Smeer de hielkloven twee keer per dag in met een mix van ongeveer veertig procent plantaardige glycerine en zestig procent vitamine E. Zorg er wel voor dat je natuurlijke vitamine E gebruikt. Natuurlijke vitamine E is namelijk twee keer zo werkzaam in het lichaam is als de synthetische vorm. Dit blijkt uit een studie die is gepubliceerd in The American Journal of Clinical Nutrition. Je kan de plantaardige glycerine ook combineren met olijfolie.

Water en evenwichtige voeding

Naast de reeds vermelde natuurlijke remedies is het belangrijk om veel water te drinken en een evenwichtig voedingspatroon te volgen. Tekorten aan vitamine E, ijzer, calcium, magnesium, zink en omega 3 dragen mogelijk bij aan het ontstaan van hielkloven.

Bronnen

  • http://www.gezondheidsnet.nl/mooie-en-gezonde-voeten/artikelen/2642/van-je-droge-hielen-en-hielkloven-af
  • http://www.naturalnews.com/029773_cracked_feet_heels.html
  • http://swiftcraftymonkey.blogspot.nl/2012/02/question-does-glycerin-draw-water-from.html
  • http://www.mothering.com/community/t/856140/vegetable-glycerin-as-a-moisturizer
  • http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9537614?dopt=Abstract

 

jolanda 24 7 2016 v2

 

Pure Green Remedies

 Welkom bij Pure Green Remedies. Hier vind je informatie over gezondheid, schoonheid en remedies.

 

 

  instagram klein official pinterest logo tile 300x300

Contact

Heb je na het bekijken van deze website nog vragen? Neem dan contact op via het contactformulier of stuur een e-mail naar het onderstaande adres.

info@puregreenremedies.nl