Tips om zonnebrand te behandelen op een natuurlijke wijze

Als je te veel en te lang in de zon ligt, kan je huid verbranden. Onderzoekers hebben ontdekt dat huidschade veroorzaakt door UV straling niet stopt na het zonnebad. Zelfs uren later treedt er nog beschadiging op. Je kunt een traditionele aftersun gebruiken om op de verbrande huid te smeren, maar er zijn ook verschillende natuurlijke middelen voorhanden.

Hieronder bespreken we vijf natuurlijke remedies waarnaar wetenschappelijk onderzoek is verricht.

1 Aloë vera

Een eeuwen oude remedie om een door de zon verbrande huid te behandelen is aloë vera. In een aantal onderzoeken bij mensen is de werkzaamheid van dit middel tegen zonnebrand onderzocht. De resultaten zijn helaas tegenstrijdig. Uit studies van het Universitair Medisch Centrum in Hamburg en Freiburg is naar voren gekomen dat aloë vera een ontstekingsremmende werking heeft na zonnebrand. Studies van de Chulalongkorn Universiteit in Bangkok en de Universiteit van Miami hebben echter aangetoond dat het aanbrengen van aloë vera op de huid na blootstelling aan UVB straling geen genezend effect heeft.

2 Koriander olie

zonbrand

Onderzoekers van het Universitair Medisch Centrum van Freiburg hebben ontdekt dat koriander olie effectiever is dan een placebo in het verminderen van ontstekingen van de huid na bestraling met UVB.

3 Vitamine E

In een studie van de Universiteit van Western Ontario werd de huid van muizen blootgesteld aan UVB straling en vervolgens ingesmeerd met vitamine E. De onderzoekers concludeerden dat vitamine E zonschade vermindert. Zelfs 8 uur na het zonnebad is het effectief. Helaas is het nog niet bekend of mensen baat hebben bij deze remedie.

4 Olijfolie

Het aanbrengen van extra vergine olijfolie op haarloze muizen na blootstelling aan UVB straling vermindert het risico op huidkanker. Dit is aangetoond door een onderzoek van de Kobe Universiteit in Japan. Ook deze remedie is nog niet bij mensen onderzocht.

5 Vitamine C

Uit een studie van het Beeson Esthetisch Chirurgisch Instituut is naar voren gekomen dat een gezichtscrème met vitamine C de conditie van een door de zon beschadigde huid bij mensen verbetert.

Bronnen

  • http://www.sciencemag.org/content/347/6224/842
  • http://columbinefamilypractice.com/sunburns-continue-to-cause-damage-hours-after-exposure/
  • http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16623024
  • http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23337964
  • http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18253066
  • http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2616366
  • http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8023094
  • http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10522500
  • http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11062172
  • http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18371049

 

jolanda 24 7 2016 v2

 

Pure Green Remedies

 Welkom bij Pure Green Remedies. Hier vind je informatie over gezondheid, schoonheid en remedies.

 

 

  instagram klein official pinterest logo tile 300x300

Contact

Heb je na het bekijken van deze website nog vragen? Neem dan contact op via het contactformulier of stuur een e-mail naar het onderstaande adres.

info@puregreenremedies.nl