Oil pulling

Het spoelen van olie, ook wel oil pulling genoemd, is één van de oudste natuurlijke remedies om je lichaam te ontgiften. Deze techniek ontstond vijfduizend jaar geleden in India en wordt de laatste jaren steeds populairder in de westerse samenleving. Het is eenvoudig toe te passen en goedkoop.

kokosolie3

Wat is oil pulling?

Bij oil pulling trekt en duwt men olie tussen de tanden en door de gehele mondholte gedurende een bepaalde tijd. Tijdens dit proces wordt de stofwisseling geactiveerd en worden gifstoffen via de slijmvliezen aan het speeksel afgegeven. Het speeksel vermengt zich vervolgens met de olie en wordt na twintig minuten uitgespuugd.

De effectiviteit van deze remedie wordt versterkt door de grote hoeveelheid vitamines, mineralen en antibacteriële eigenschappen van de olie.

Beloofde resultaten

Op het internet zijn veel artikelen te vinden over de voordelen van oil pulling. Het zou onder andere een gunstig effect hebben op tandvleesontsteking, tandpijn, verkleurde tanden, hoofdpijn, bronchitis, hormonale klachten, slechte adem, eczeem, slaapproblemen, candida, allergieën, huidproblemen, obstipatie, diarree, hoge bloeddruk en trombose.

Vooralsnog zijn er alleen wetenschappelijke bewijzen, dat oil pulling helpt bij de vermindering van mond bacteriën, tandplak en tandvleesontstekingen. Gezien het feit dat gifstoffen en infecties uit de mondholte zich via de bloedbaan kunnen verspreiden, lijkt het logisch dat een aanpak van deze bacteriën tevens invloed kan hebben op andere delen van het lichaam.

Hoe wordt de techniek toegepast?

 • Doe de kuur bij voorkeur ‘s ochtends op een nuchtere maag.
 • Neem een eetlepel koudgeperste biologische olie in je mond. Volgens oud gebruik zijn sesam- en zonnebloemolie het meest effectief. Andere oliën die tevens gebruikt worden zijn kokos-, walnoot- en druivenpitolie.
 • Beweeg de olie in je mond en tussen je tanden gedurende twintig minuten. Volgens Dr. Bruce Fife, auteur van Oil Pulling Therapy, is het belangrijk om dit tijdsbestek aan te houden. Het lichaam heeft deze tijd namelijk nodig om de bacteriën los te weken. Indien je dit proces langer volhoudt, kan het lichaam de gifstoffen weer absorberen.
 • Let erop dat je geen olie inslikt. Het bevat namelijk veel toxines.
 • Spuug de olie uit in de vuilnisbak en spoel je mond vervolgens met warm water.

Bronnen

 • http://www.hetblad.be/2007/06/09/voeding-en-gezondheid/oil-pulling
 • http://wellnessmama.com/7866/oil-pulling-for-oral-health
 • http://www.drweil.com/drw/u/QAA400499/Oil-Pulling-Realistic-Remedy.html
 • http://www.foodmatters.tv/articles-1/oil-pulling-the-habit-that-can-transform-your-health
 • http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18408265
 • http://www.johcd.org/pdf/Effect_of_Oil_Pulling_on_Plaque_and_Gingivitis.pdf
 • http://www.ijdr.in/article.asp?issn=0970-9290;year=2009;volume=20;issie=1;spage=47;epage=51;aulast=Asokan
 • http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pcm/articles/PCM4382606/

 

jolanda 24 7 2016 v2

 

Pure Green Remedies

 Welkom bij Pure Green Remedies. Hier vind je informatie over gezondheid, schoonheid en remedies.

 

 

  instagram klein official pinterest logo tile 300x300

Contact

Heb je na het bekijken van deze website nog vragen? Neem dan contact op via het contactformulier of stuur een e-mail naar het onderstaande adres.

info@puregreenremedies.nl