Het potentieel van eetbare bloemen

Eetbare bloemen worden reeds duizenden jaren gebruikt in de Chinese keuken. Ze fungeren als garnering, worden gebruikt als volwaardig ingrediënt en zijn tevens geliefd als middel tegen diverse kwalen. De laatste jaren beweren steeds meer mensen dat eetbare bloemen een positief effect hebben op de gezondheid. Maar zijn ze echt zo gezond als wordt beweerd?

bloemen1

Onderzoekers van de universiteit van Zhejiang zijn in 2014 ingegaan op de gezondheidsvoordelen van eetbare bloemen. In het kader van de studie werden de fenolen van 10 Chinese eetbare bloemen gemeten en geanalyseerd. Tevens werd de antioxidant capaciteit geëvalueerd. De studie had betrekking op de volgende tien bloemen: paeonia suffruticosa, lilium brownii var. viridulum, flos lonicerae, rosa chinensis, lavandula pedunculata, prunus persica, hibiscus sabdariffa, flos carthami, chrysanthemum morifolium en flos rosae rugosae. De onderzoekers ontdekten dat de eetbare bloemen rijk zijn aan fenolen en een hoge antioxidant capaciteit hebben. Ze verwezen naar diverse studies die suggereren dat er een verband bestaat tussen de consumptie van fenolen en een ontstekingsremmende werking, een verminderd risico op bepaalde vormen van kanker en hart- en vaatziekten. Vervolgens kwamen ze tot de conclusie dat de eetbare bloemen potentieel hebben om te dienen als toevoeging in voedingsmiddelen om chronische ziekten te voorkomen, de gezondheid te bevorderen en om voedsel oxidatie tegen te gaan. Helaas hebben de onderzoekers de effecten van de eetbare bloemen niet bij mensen onderzocht.

Er is verder onderzoek nodig om te kijken of de hiervoor vermelde eetbare bloemen daadwerkelijk voordelen hebben voor het menselijk lichaam.

Bronnen

  • http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24621197
  • http://www.nhs.uk/news/2014/04April/Pages/Edible-flowers-not-proven-to-prevent-cancer.aspx
  • https://www.sciencedaily.com/releases/2014/04/140421112609.htm

 

jolanda 24 7 2016 v2

 

Pure Green Remedies

 Welkom bij Pure Green Remedies. Hier vind je informatie over gezondheid, schoonheid en remedies.

 

 

  instagram klein official pinterest logo tile 300x300

Contact

Heb je na het bekijken van deze website nog vragen? Neem dan contact op via het contactformulier of stuur een e-mail naar het onderstaande adres.

info@puregreenremedies.nl